logo
hamburgerMenuIkon close
homeButton /

Ürünlerimiz

/

KORNİŞON SALATALIK

KORNİŞON SALATALIK

backimg
Turşuluk hıyarın (Cucumis sativus) anavatanı Hindistan ve Mısır olup 3.000 yıl öncesinden günümüze kadar yetiştiriciliği yapılmaktadır. %96,8 ‘i sudur. Taze ve gevrektir.
productgreen

Üretim Süreci

backimg

 Bölgelere göre değişmekle birlikte dekara (1000 m2) ortalama 2.500 tohum ekilir. Sera üretiminde ise 2.100 adet fide dikilir. Açık tarlada 40-45 günde, Seralarda ise 30-35 gün sonra hasat başlar. Hasat ağırlıklı olarak elle yapılır. Hassas bir üretim sürecine sahip Kornişon Hıyarda çok iyi bir toprak hazırlığı, gübreleme yapılmalı ve ruhsatlı zirai ilaçlarla koruyucu ilaçlamaya özen gösterilmelidir.